Windows Vs Linux

Comparaţii între Microsoft Windows şi sistemele de operare Linux sunt un subiect de discuţie constant în cadrul industriei de calculatoare personale. Pe întreaga perioadă a sistemelor Windows 9x, prin introducerea de Windows 7, Windows a reportat o extrem de mare de vânzari cu amănuntul majoritatea fiind sisteme de operare pentru desktop uz personal, în timp ce Linux a obtinut statutul de cel mai important sistem liber de operare software. După ciocnire lor iniţială, ambele sisteme de operare s-au mutat dincolo de baza de utilizatori a pieţei calculatoarelor personale pe o varietate de alte dispozitive, cu oferte pentru server şi pieţele de sisteme integrate, şi acces la internet mobil.

Linux ÅŸi Microsoft Windows diferă în filozofie, cost, versatilitate ÅŸi stabilitate, cu fiecare versiune încearcă să se îmbunătăţească în zonele lor percepute mai slab. ComparaÅ£iile intre cele doua sisteme de operare au tendinÅ£a de a reflecta originile lor, baze istorice de utilizator ÅŸi modele de distribuÅ£ie. Slăbiciunile tipice percepute în mod regulat au inclus adesea familiaritate consumatorilor săraci cu Linux, Microsoft ÅŸi susceptibilitatea Windows “la viruÅŸi ÅŸi malware”.
SusÅ£inătorii de software gratuit susÅ£in că punctul forte al Linux este gradul de libertate a permis utilizatorilor, astfel cum este consacrat în Free Software DefiniÅ£ie: “libertatea de a rula programul [cum ar fi Linux] … pentru a studia … si schimba … libertatea de a redistribui si realiza copii … [ÅŸi] a îmbunătăţi programul, ÅŸi de a pune îmbunătăţirile. Unii se tem că această “libertate de alegere” oferă în primul rând alegeri care nu sunt pertinente pentru majoritatea retelelor de utilizatori de calculatoare.

Permanent link to this article: https://www.xenno.org/43/windows-vs-linux-2/

1 comment

    • Micutza on April 16, 2011 at 1:35 pm

    I love anime

Comments have been disabled.