Abiword – Instalare pe Ubuntu

AbiWord este un program gratuit si open source pentru procesare de text. Acesta a fost iniţial creat de SourceGear Corporation în prima parte a unei AbiSuite. Dezvoltarea s-a oprit atunci când SourceGear si-a schimbat interesele si s-au focalizat pe aplicatiile de Internet. AbiWord a fost adoptat de către unii dezvoltatori open source şi astfel AbiWord a continuat să fie dezvoltat. AbiWord sustine atat caracteristicile de bază de procesare de text, cum ar fi liste, liniuţele şi formatele de caractere, şi mai multe caracteristici sofisticate, inclusiv tabele, stiluri, anteturile de pagină şi subsoluri, note de subsol, template-uri, mai multe vizualizări, coloanele pagina, verificarea sintaxei, şi verificarea gramaticală.
În mod implicit, AbiWord utilizează formatul său propriu de document, diferit de toate celelalte procesoare de text. Acest lucru înseamnă că, dacă nu se schimba din opţiuni, s-ar putea sa intampinati dificultati cu fişierele salvate care nu se pot deschide cu excepţia cazului în care puteţi deschide cu o altă copie a AbiWord.
Incepand cu versiunea 2.8.0, AbiWord include un plugin de colaborare, care permite integrarea cu AbiCollab.net, un serviciu Web-based care permite mai multor utilizatori să lucreze pe acelaşi document în timp real, în sincronizare completa.

In terminal se instaleaza folosind comanda:

sudo apt-get install abiword

In gestionarul de programe il gasiti cu numele de mai jos:

Asa apare AbiWord odata ce este rulat:

Proiect Software

Permanent link to this article: https://www.xenno.org/871/abiword-instalare-pe-ubuntu/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CAPTCHA *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.