Editor Imagine – UBUNTU

Echivalent Windows: Adobe Photoshop, Paint.Net

Echivalent Ubuntu: GIMP

Basic GIMP

GIMP (GNU Image Manipulation Program) este un program gratuit ce poate fi folosit cu succes pentru editarea imaginilor. Acesta poate  retusa imagini sau poate fi folosit ca o unealta in editarea imaginilor si este disponibil gratuit pentru sistemele de operare populare inclusiv  Microsoft Windows, Apple Mac OS X, and GNU/Linux.  Pune la dispozitie abilitatile de editare in straturi a unei fotografii exact ca  Photoshop.

ÃŽn plus faţă de alte editoare de imagini detaliate ofera si retuÅŸare ÅŸi formă-libera de desen, GIMP poate realiza sarcini esenÅ£iale  de editare imagini, cum ar fi redimensionarea, editarea, decuparea de fotografii, fotomontaje, colaje- combinarea mai multor imagini, ÅŸi conversia între diferite formate de imagine. GIMP poate fi, de asemenea, folosit pentru a crea imagini animate de bază în formatul GIF.

Viziunea de produse GIMP este faptul că GIMP este, sau va deveni, un software gratuit high-end pentru desenarea grafică pentru editarea si crearea de imagini originale, icoane, elemente grafice de pagini web ÅŸi de artă pentru elementele de interfaţă utilizator.

sudo apt-get install gimp gimp-data gimp-plugin-registry gimp-data-extras
Acceseaza-l prin Applications → Graphics → GIMP Image Editor.

GIMP Paint Studio

GIMP Paint Studio (GPS) este un pachet cu o colecÅ£ie de perii si unelte  Ã®nsoÅ£ite de presetări pentru GIMP care vizează îmbunătăţirea capacităţilor în desen ÅŸi pictură folosind GIMP. GPS-ul oferă o gamă largă de instrumente pentru designeri ÅŸi artiÅŸtii in grafica digitala: diferite perii de umbrire creion (grafit, 2B, 6B, etc), perii pen (stilou BIC, schiÅ£e pen), perii de petrol ÅŸi alte presetări pentru aerografie, folosind instrumentul de cerneală , întinderea, etc.
Pentru a adăuga PPA si GIMP instalare Studio Paint în Ubuntu (instalat GIMP prima), utilizaţi următoarele comenzi de pe terminal:

sudo add-apt-repository ppa:shnatsel/gimp-paint-studio
sudo apt-get update
sudo apt-get install gimp-paint-studio

Gimp Painter adauga un amestec de culoare ÅŸi de caracteristici de netezire de linie:
Acesta nu este un pachet separat, ci un întreg GIMP patch.
Pentru a instala Gimp Painter din terminal:

sudo add-apt-repository ppa:mizuno-as/gimp-painter
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Permanent link to this article: https://www.xenno.org/1097/editor-imagine-ubuntu/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CAPTCHA *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.