HTML inserarea imaginilor in linie/galerie

Sa spunem ca am dori sa asezam într-o pagina html cateva fotografii pe orizontala. Acest lucru poate fi facut cel mai usor folosind un tabel.
Tag-urile <table> </table> definesc continutul unui tabel. Între aceste tag-uri trebuiesc incluse urmatoarele alte tag-uri <tr><td></td></tr> în asa fel incât un tabel va avea forma <table><tr><td></td></tr></table>.
Tag-ul <tr> vine de la table row si marcheaza un rând de tabel si tag-ul <td> vine de la table data si marcheaza continutul celulei ce se afla în tabel.
Expresia corecta pentru introducerea unor fotografii este <img src=”calea catre fotografie”> si o putem folosi pentru introducerea fotografiilor in celulele tabelului.
Se creeaza astfel urmatoarea expresie:

<table> <tr> <td> <img src="imagine1.jpg"> </ td> <td> <img src="imagine2.jpg"> </ td> <td> <img src = "imagine3. jpg> </ td> </ tr> </ table>

Aceasta expresie are ca rezultat afisarea a trei imagini în linie în cele trei celule ale tabelului. Exista posibilitatea ca cele trei imagini sa fie de dimensiuni diferite dar pentru a le redimensiona la o valoare optima pentru noi putem folosi expresia <img src=”imagine1.jpg” width=”100″ height=”100″> si astfel redimensionam o celula la o valoare de 100/100 pixeli pe fotografie.
Imaginile pot fi stocate undeva pe internet, caz in care la tag-ul src trebuie mentionat link-ul catre poza sau mai pot fi stocate local pe un server sau statie de lucru tag-ul src dobandind o valoare relativa fata de acest server sau statie de lucru.
Succes!

Puteţi descărca un exemplu (arhivat txt) de aici.. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci conţinutul fişierului text într-un fişier HTML şi apoi fişierul ar trebui să ruleze de la orice calculator cu o conexiune la internet.

Permanent link to this article: https://www.xenno.org/507/html-inserarea-imaginilor-in-liniegalerie/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CAPTCHA *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.